-
Pret
-
Producator
-
-
Varsta
-
-
Material
-
-
Numar piese
-
-
Pentru
-
-
Tip Produs
-
-
Transport Gratuit
-
-
Culoare
-
Lenjerii patuturi
Despre Lenjerii patuturi:
Somnul este esențial pentru buna dezvoltare a bebelușului, iar patul este locul în care copilul își petrecere cel mai mult timp în primele luni de viață. În funcție de fiecare etapă de vârstă, lenjeriile pentru pătuțuri pentru copii sunt diferite. Cu toate acestea, toate trebuie să îndeplinească unele criterii, cum ar fi calitatea țesăturii sau designul atractiv.
Cum alegem lenjeria de pat în funcție de vârsta copilului?
- Lenjerii patuturi - Bebeluși
Din motive de siguranță, lenjeria de pat pentru cei mici este destul de limitată: o husă impermeabilă pentru a proteja salteaua și un sac de dormit, până la vârsta de 2-3 ani. Este necesar să alegi lenjerii pentru patuturi care pot fi ușor întreținute, deoarece acestea vor fi supuse unui număr ridicat de cicluri de spălare. În același timp, husa impermeabilă este esențială pentru a proteja salteaua de murdărie. Alege produse de calitate care să ofere un confort sporit copilului.
- Lenjerii pat - Copii de la 3 la 6 ani
Nopțile sunt destul de agitate pentru copiii mici, motiv pentru care aceștia transpiră destul de mult. Din acest motiv, este recomandat să nu folosești multe straturi de lenjerie (de exemplu, renunță la cearșaful de protecție a husei/saltelei și folosește doar un cearșaf simplu). Alege o dimensiune a lenjeriei în concordanță cu dimensiunea saltelei și optează pentru țesături absorbante precum bumbacul. Pentru a-ți ușura munca, alege lenjeria care poate fi spălată cu ajutorul mașinii de spălat. Bine de știut, unele țesături,precum bumbacul organic sau inul, nu necesită călcare, ceea ce le face ideale pentru lenjeria pentru copii.
Pentru această categorie de vârstă, lenjeria de pat include doar o cearșaf montat și o husă de plapumă, eventual cu o pernă pentru copiii mai în vârstă.
- Lenjerii de Pat - Copii mai mari de 6 ani
Copiii mai mari de 6 ani au făcut trecerea la un pat junior și, cel mai probabil, au început să doarmă cu o pernă. Așadar, poți alege seturi din 4 piese, cu cearșaf montat (protecție saltea), cearșaf plat, husă de plapumă și pernă. Avantajul seturilor este că toate piesele vor avea aceeași textură și culoare și, în plus, seturile sunt mai avantajoase din perspectiva prețului.
Copiii din această categorie au capacitatea de a acorda atenție sporită elementelor din camera lor, motiv pentru care vor fi extrem de încântați de lenjeriile de pat cu diverse personaje. Ce modalitate mai bună de a-ți convinge copilul să meargă la culcare decât un set de așternuturi cu eroul preferat? La BeKid găsești lenjerii pentru paturi și pătuțuri în cele mai variate culori și modele.
Ce dimensiune trebuie să aibă lenjeria de pat?
Primul lucru de luat în considerare atunci când cumperi o lenjerie de pat pentru copii este dimensiunea patului, respectiv cea a saltelei. Dincolo de considerentele estetice, e nevoie să ai în vedere faptul că un cearșaf prea mic sau prea mare se poate deplasa de la locul lui cu ușurință și poate reprezenta un risc, mai ales pentru copiii mici.
Pentru un pătuț cu bare este recomandat să folosești și o protecție laterală, pe lângă husa de protecție și cearșaf. Pentru a menține o temperatură plăcută pentru bebeluș, un sac de dormit este cea mai bună opțiune. Acesta îi permite copilului să se deplaseze după bunul plac fără risc de sufocare.
După ce copilul împlinește 24 de luni, poți opta pentru lenjeria de pat tradițională. De la această etapă, poți utiliza o plapumă de 100 x 140 cm. Tot de la această vârstă copilul începe să aibă nevoie de o pernă.
De la vârsta de 3 ani, poți schimba pătuțul bebelușului cu un pat de 70 x 140 cm sau 90 x 140 cm. Apoi, cel mic poate trece la un pat de 90 x 190 cm, în funcție de cât de repede crește în înălțime.
Ce materiale alegem pentru lenjeria de pat pentru copii?
În primul rând, este important ca lenjeria de pat pentru bebeluși sau copii să fie din fibre naturale. Țesăturile sintetice precum poliesterul îl vor face pe copil să transpire mult, ceea ce ar putea duce la diverse iritații sau eczeme. Recomandăm ca lenjeria să fie din 100% bumbac, deoarece acest material este moale, puternic și ușor de întreținut.
Bumbacul organic are aceleași proprietăți ca bumbacul clasic. Diferența dintre cele două tipuri de fibre vine din faptul că țesăturile organice nu au intrat în contact cu substanțe chimice. Așadar, bumbacul organic este de preferat de fiecare dată când este posibil.
Indiferent de compoziția materialului, asigură-te că lenjeria de pat este certificată Oeko Tex Standard 100. Această certificare poate fi găsită pe eticheta produsului și garantează absența produselor dăunătoare oamenilor.
Este important să te asiguri că cearșaful se fixează strâns în jurul saltelei și nu se desface în timp ce bebelușul este în pat.
Foarte important, lenjeria pentru pătuțul bebelușului trebuie să fie fără fermoare, nasturi, cusături deranjante sau ațe care ies ușor din material.
Care este vârsta de la care un copil poate să folosească o plapumă?
Este recomandat ca în primele 18 luni de viață să nu acoperim copilul cu o pătură sau cu o plapumă, ci să folosim un sac de dormit. Asta pentru că somnul micuților este destul de agitat, iar în cazul în care copilul se dezvelește, nu va mai putea să se acopere singur. De asemenea, la vârste atât de fragede nu se recomandă păturile datorită riscului crescut de sufocare. După această vârstă se poate adăuga o păturică sau o plapumă.
De câte așternuturi avem nevoie pentru un nou-născut?
Cearșafurile pentru pătuțuri sunt unele dintre cele mai utilizate articole din primele luni de viață ale copilului. De aceea, este necesar să folosești lenjerie ușor de întreținut și cu o bună rezistență în timp. Cel mai util este să ai la îndemână între 3 și 5 așternuturi, astfel încât să nu rămâi niciodată în pană de lenjerie curată. Este recomandată schimbarea cearșafului de 2 ori pe săptămână, iar în ceea ce privește husa de protecție a saltelei, acestea o putem spăla doar o dată pe săptămână.