-
Pret
-
Producator
-
-
Varsta
-
-
Pentru
-
-
Tema Personaj
-
-
Transport Gratuit
-
-
Culoare
-
Jucarii Copii
Despre Jucarii Copii:
Jucăriile sunt considerate adevărate simboluri ale copilăriei. Indiferent dacă vorbim despre mașinuțe sau păpuși, avem la dispoziție o ofertă uimitoare de modele pentru copii de toate vârstele.
În alegerea jucăriilor potrivite, există o mulțime de aspecte pe care părinții trebuie să le ia în considerare. Pe primul loc este este siguranța. Dincolo de aspectele educaționale, de gen și de vârstă, siguranța se află în prim-planul tuturor deciziilor noastre de cumpărare a jucăriilor.
Care sunt jucăriile potrivite pentru fiecare categorie de vârstă?
Jucăria potrivită pentru fiecare categorie de vârstă trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte, cum ar fi nivelul de dezvoltare și preferințele copilului. Este întotdeauna important să respecți recomandările producătorului în ceea ce privește vârsta potrivită pentru fiecare jucărie.
- Jucarii copii de la naștere la 6 luni
În primele câteva luni de viață, bebelușii nu pot să prindă obiecte cu mâinile, dar se bucură să exploreze cu urechile și ochii. Prin urmare, jucăriile care produc zgomot sau prezintă imagini cu contrast ridicat, alb-negru sau în culori vii, sunt deosebit de atrăgătoare pentru nou-născuți. Odată ce bebelușii pot prinde obiecte cu mâinile, acesta se vor bucura de jucării texturate și sigure pentru gură. Amintește-ți că jucăriile nu ar trebui să fie niciodată agățate sau atașate de un pătuț, loc de joacă, cărucior, scaun pentru copii sau în jurul gâtului unui copil cu elastic, șnur sau panglică.
Recomandări: păpușile moi, inele mari de pluș, suzete, carusele muzicale, zornăitoare.
- Jucarii copii de la 7 luni la 1 an
În a doua jumătate a primului an de viață, sugarii stăpânesc abilitățile motorii care le permit să se joace în moduri noi și captivante. Când bebelușii se pot așeza, aceștia se bucură de jucăriile pe care le pot manipula cu mâna. Jucăriile care prezintă principiul cauză și efect sunt, de asemenea, palpitante la această vârstă.
Recomandări: păpușile moi, jucăriile de apă, cuburile de lemn, mingi, jucării pentru baie, jucării pentru dentiție, animale de pluș, zornăitori, carusele muzicale, cărți ilustrate.
- Jucarii copii de la 1 an la 2 ani
În al doilea an de viață, copiii sunt exploratori. Alimentați de curiozitate, copiii mici dețin, de asemenea, abilitățile fizice care le facilitează jocul și procesul de învățare. Acum, un copil are nevoie de jucării care să încurajeze mișcarea - mersul pe jos, urcarea, împingerea și călărirea jucăriilor. La această vârstă, copiii imită adulții și se bucură de recuzita care îi ajută să-și dezvolte diverse abilități.
Recomandări: telefoanele de jucărie cu sunete diverse, creioane, markere lavabile, păpuși și seturi pentru păpuși, jucării de pluș, jucării din plastic, vehicule de jucărie realiste, cum ar fi mașinile și camioanele de pompieri.
- Jucarii copii de la 2 ani la 3 ani
Copiii din această categorie de vârstă adoră să-și testeze abilitățile fizice sărind, urcând și aruncând obiecte, fiindu-le potrivite jucăriile care le permit un joc activ. Copiii din această grupă de vârstă dețin o bună coordonare a mâinilor și a degetelor și adoră să pună în practică aceste abilități prin intermediul jocului.
Recomandări: mingi, leagăne, tobogane mici, blocuri de construcții și sisteme de construcții, jucării cu litere și cifre, puzzle-uri, păpuși care pot fi hrănite și îngrijite, îmbrăcăminte și accesorii pentru păpuși, echipament de bucătărie și gadgeturi, obiecte de uz casnic (telefon, mașină de tuns iarba, banc de lucru, coș de cumpărături), consumabile pentru arte plastice (creioane și cărți de colorat, lut, vopsele cu degetele, cretă pentru trotuar), biciclete, triciclete, cărți, jucării de pluș.
- Jucarii preșcolari: de la 3 la 6 ani
După vârsta de trei ani, copiii încep să se interacționeze activ între ei. Preșcolarii sunt maeștri ai imaginației. Acestora le place să joace roluri de adulți și să se bucure de costume și recuzită pentru a da frâu imaginației. Este destul de obișnuit ca micuții de această vârstă să dezvolte un atașament puternic față de jucăriile preferate. Jucăriile care fac referire la diverse activități și meserii sunt foarte populare pentru această categorie de vârstă.
Recomandări: Tricicletă, bicicletă, seturi construcții, puzzle, animale de pluș, păpuși și haine pentru păpuși , recuzită pentru jocul fictiv, vehicule, figurine, consumabile de artă (foarfece de siguranță, hârtie de construcție, creioane), jocuri de societate simple; jocuri de cuvinte și potriviri, cărți de povești.
- Jucarii scolari: de la 6 la 9 ani
Copiii de vârstă școlară se bucură de jocurile care necesită strategie și implică diverse abilități. Jocurile de societate, sporturile diverse și jucăriile clasice precum bicicleta și zmeul sunt preferatele lor. Copiii se bucură, de asemenea, să exploreze diferite universul adulților, motiv pentru care sunt atrași de păpuși și figurine care întruchipează diverse meserii. La această vârstă, copiii caută noi informații și experiențe prin joc și se bucură de jucarii educative, cât mai interactive.
Recomandări: Echipament de sport (bicicletă, patine, role, mingi pentru diverse sporturi), jucarii copii de construcție, puzzle-uri (inclusiv puzzle-uri tridimensionale), păpuși, marionete, case și mobilier pentru păpuși, figurine, seturi științifice, truse pentru meștesuguri și meserii, jocuri electronice, cărți (clasice pentru copii, basme).
Care sunt criteriile de siguranță pe care trebuie să le îndeplinească jucăriile?
Când vine vorba de siguranță, există o listă lungă de lucruri de luat în considerare. Jucăriile sunt distractive și ne țin copiii ocupați, însă dacă nu respectă anumite standarde, ele pot deveni adevărate pericole pentru cei mici.
Atunci când achiziționăm o jucarie vom fi atenți la:
1. Materialele și substanțele chimice utilizate
Indiferent de tipul sau dimensiunea jucariei, aceasta va respecta întotdeauna standardele europene de siguranță. Jucariile trebuie să fie confecționate din materiale non-toxice. Același lucru este valabil și pentru vopselele sau lacurile utilizate pentru colorarea obiectelor.
2. Caracterul inflamabil
Evită jucăriile ușor inflamabile. Variantele rezistente la foc sunt de departe cele mai potrivite pentru siguranța copilului. Ține cont de faptul că micii exploratori sunt curioși și vor încerca diverse experimente, iar o jucărie foarte inflamabilă poate transforma o simplă scânteie într-un pericol real de incendiu.
3. Pericole de sufocare și vătămare
Jucăriile cu margini ascuțite sau cele care se rup foarte ușor se pot transforma rapid în obiecte periculoase. Cel mai mare risc este cel de sufocare.
Jucăriile de foarte mici dimensiuni sau jucăriile cu bucăți mici care se pot bloca în gâtul copilului trebuie evitate, mai ales în cazul sugarilor. De asemenea, jucăriile care nu au secțiunea bateriei blocată cu un șurub pot reprezenta un pericol în acest sens.
0-3 luni |
6 luni |
1 an |
2 ani |
3 ani |
5 ani + |
La aceasta varsta sunt recomandate jucariile zornaitoare sau cele care se pot strage cu usurinta in mana. |
Dupa varsta de 6 luni se pot achizitiona jucarii care produc sunete atunci cand sunt lovite sau jucarii care ii ajuta la o dezvoltare corespunzatoare a dentitiei si care elimina complet risccul de ranire al acestora. |
Diverse jucarii sub forma de cuburi din lemn sau plastic, precum si diverse jucarii de apa avand dimensiuni mari, precum mingea de apa. |
Dupa varsta de doi ani puteti avea in vedere achizitionarea de carti cu imagini viu colorate sau de povesti, precum si achizitionarea plastilinei care va contribui la dezvoltarea imaginatiei acestora. |
La aceasta varsta sunt recomandate jocurile de construcţie cu piese mari care se suprapun, cuburi, carti de colorat, cărţi cu poveşti sau imagini, poezii despre obiecte familiare, muzică pentru copii. |
Dupa varsta de 5 ani aveti la dispozitie o intreaga gama de jucarii pentru care puteti opta precum puzzle, jocuri cu carti, LEGO, jocuri de constructie, telefoane de jucarie, diverse papusi, biciclete sau orice alte jucarii copii care contribuie la dezvoltarea imaginatiei si creativitatii acestora. |