Mersul pe bicicletă poate fi una dintre marile plăceri ale copilăriei și totodată o activitate deosebit de benefică pentru sănătatea organismului nostru. Totuși, datorită faptului că trăim într-o era a tehnologiei, copii pot fi greu de convins să opteze pentru activitatea fizică. Pe cealaltă parte, pentru o mulțime de copii tineri aflați la început de drum, există o altă realitate despre mersul pe bicicletă care este, de asemenea, adevărată: poate fi destul de dificil la început și le obosește picioarele celor mici. Unii copii, după ce descoperă cât de distractivă este această activitate, vor dori să facă imediat plimbări mai lungi cu bicicleta, dar majoritatea au nevoie de puțină încurajare și desigur, o bicicletă de copii.
O dată ce au prins ”gustul” acestei distracții, copiii vor fi foarte pasionați de ciclism și, pentru că o activitate fizică regulată îi menține sănătoși și îi poate feri de boli grave, este important să achiziționați o bicicletă de copii potrivită. Mersul cu bicicleta nu este doar o activitate benefică, ci și foarte distractivă care poate stimula dezvoltarea socială, oferindu-le libertatea și independența de a se deplasa singuri și de a petrece mult timp cu familia sau prietenii.
Top 10 biciclete pentru copii marca Dino Bikes, calitate deosebită la un preț accesibil:
- Bicicleta pentru copii Frozen 14”, 144FZ3 Dino Bikes – 700 RON
- Bicicleta pentru copii 144 RN, Dino Bikes – 585 RON
- Bicicleta pentru copii 108 FL cu mâner pentru părinți, Dino Bikes – 430 RON
- Bicicleta pentru copii 123 Gln, Dino Bikes – 445 RON
- Bicicleta pentru copii Barbie 16 cu roți ajutătoare, Dino Bikes – 725 RON
- Bicicleta pentru copii MTB 12, Dino Bikes – 445 RON
- Bicicleta pentru copii 163 Gln, Dino Bikes – 600 RON
- Bicicleta pentru copii WINX 12, Dino Bikes – 530 RON
- Bicicleta pentru copii Spiderman 16”, Dino Bikes – 725 RON
- Bicicleta pentru copii Princess 16”, Dino Bikes – 725 RON
Deoarece mersul cu bicicleta poate fi uneori destul de riscant, trebuie să aveți în vedere câteva măsuri de siguranță pentru copilul dumneavoastră, cum ar fi:
- Achiziționarea unei căști de protecție. Purtarea unei căști pe bicicletă nu poate garanta protecție 100% dar cu siguranță îi va oferi cele mai bune șanse în cazul unei căderi.
- Semnalizatoare. De exemplu, pe lângă elementele semnalizatoare ale bicicletei, purtarea unor haine în culori vii sau chiar cu elemente fluorescente pot ajuta. Fiind văzuți de șoferii, aceștia se mențin atenți fiind responsabili de eventualele scenarii posibile.
- Instalați oglinzi retrovizoare pe ghidon.
- Verificați constant roțile bicicletei și farurile (față și spate dacă este cazul).
- Protecție împotriva razelor UV. În funcție de puterea soarelui, folosiți o cremă cu protecție solara, o șapcă, bluză cu mâneci lungi din material respirabil, chelari de soare, etc.
- Insistați sa fie vigilenți și să nu se dea cu bicicleta în timp ce ascultă muzică la căști, trebuie să audă tot ce este sau ce se întâmplă în jur.
- Hidratarea este importantă, așadar, pregătiți o sticlă cu apă pentru orice mică aventură cu bicicleta.
- Insistați să fie atenți la pietre, la porțiunile de drum înghețat, nisip, la bălți, gropi și alte pericole.
Răsfoind paginile prăfuite ale istoriei, observăm că prima bicicletă a fost inventată în 1817 de Karl von Drais, un baron german. Prima bicicletă, sau mai bine spus dispozitiv cu două roți, fără pedale, era propulsat prin împingerea picioarelor pe sol. Dispozitivul a devenit cunoscut sub numele de “draisine” și a dus la crearea bicicletei cu roți înalte și tracțiune mecanică, în anul 1870, în Franța. În final, în anul 1903, frații Orville și Wilbur Wright în atelierul lor de reparat biciclete, au construit prima bicicletă ”care zbura pe șosele”, modelul de bicicletă existent și în ziua de astăzi.