Premergătoarele pentru bebeluși au apărut încă din anul 1851, însă la acea perioadă scopul acestora era de a ține copilul departe de zona de gătit, pentru a evita posibilele accidente. În timp, premergătorul a fost supus la numeroase schimbări, pentru ca produsul să se plieze nevoilor mereu în schimbare ale noilor generații de copii.
În principiu, toate premergătoarele sunt alcătuite din cadre din plastic dur, montate deasupra unor roți, echipate cu o țesătură căptușită sub formă de ham care găzduiește copilul. Practic, bebelușul are la dispoziție un mic scaun pe care îl poate folosi în timpul plimbărilor sale.
Scopul premergătoarelor este de a-i sprijini pe copiii care învață să meargă, ajutându-i să se deplaseze dintr-un loc în altul fără a fi asistați de un adult și fără a cădea. Aceste dispozitive sunt utile la copiii cu vârsta cuprinsă între 4-16 luni.
Deși există unele voci care spun că premergătoarele nu ar fi foate utile sau că ar supune bebelușii la unele riscuri, în cazul în care sunt folosite corect și sub stricta supraveghere a părinților, premergătoarele pot fi un real ajutor pentru bebeluși. Există câteva măsuri de precauție care trebuie luate în timpul folosirii unui astfel de dispozitiv.
În primul rând, dimensiunea premergătorului trebuie să fie potrivită pentru corpul bebelușului, nu trebuie să fie prea mare sau prea mic, deoarece ambele variante sporesc riscul de rănire. Premergătoarele sunt în același timp dispozitive care susțin deplasarea mersului, dar și jucării. Ca atare, ele trebuie să fie atrăgătoare (dar în același timp simple), pentru ca bebelușii să fie atrași de utilizarea lor.
Foarte important, verifică întotdeauna roțile premergătorului. Acestea trebuie să se învârtă cu ușurință, fără să întâmpine piedici. Pe de altă parte, modelele echipate cu frână sunt extrem de utile, deoarece acestea vor împiedica bebelușul să prindă viteză excesivă.
Foarte important, bebelușul trebuie supravegheat de un adult atunci când utilizează premergătorul. Nu lăsa niciodată copilul în premergător atunci când nu poți să fii cu ochii pe el, deoarece există șanse ca cel mic să fie atras de ceva și efectiv să o ia la fugă, ceea ce ar putea provoca accidente. Aceasta regulă este obligatorie mai ales în bucătării, băi, piscine sau în apropierea scărilor.
Așadar, premergătorul este un ajutor de nădejde atât pentru părinți, cât și pentru bebeluși. Singura condiție obligatorie este ca dispozitivul să fie utilizat corect, iar copiii să fie mereu supravegheați de un adult.
În cazul în care ai nevoie de un premergător, te așteptăm la BeKid cu o ofertă generoasă de modele.